Dočasné změny MHD od 10. ledna 2022

Dočasné změny MHD od 10. ledna 2022

Od pondělí 10. 1. 2022 bude z důvodu pokračujících prací při výstavbě II. etapy tramvajové trati na Nové Sady uzavřena pro veškerý provoz část ulice Schweitzerova včetně křižovatky s ulicí Zikova. Uzavírka komunikace ovlivní provoz autobusových linek č. 10, 16, 17, 28, 29, 50 a 51, které budou provozovány dle výlukových jízdních řádů uveřejněných na zastávkových označnících a na stránkách www.dpmo.cz.

Dočasná změna autobusového provoz – linky č. 10, 16, 17, 28, 29, 50 a 51

Linka č. 10 bude provozována dle stávajícího výlukového jízdního řádu. Je obousměrně vedena mezi zastávkami Autobusové nádraží podchod a Fakultní nemocnice / Hotelový dům po objízdné trase ulicemi Tovární a Velkomoravská. Na objízdné trase jsou obsluhovány zastávky Velkomoravská a Zenit. Zastávky Trnkova, Zikova a Povel, škola nejsou linkou č. 10 obsluhovány.

Linka č. 16 bude provozována dle nového výlukového jízdního řádu. Průjezdnou konečnou bude náhradní zastávka U Kapličky umístěná v ul. Voskovcova. Mezi zastávkami U Botanické zahrady – U Kapličky a zpět bude vedena po objízdné trase ulicemi Schweitzerova – Velkomoravská – Rooseveltova – Střední Novosadská – Slavonínská – Peškova – Voskovcova – Schweitzerova – Slavonínská – Střední Novosadská – Rooseveltova – Velkomoravská – Schweitzerova.
Na objízdné trase směr U Kapličky bude obsluhovat zastávky Zenit, Trnkova, U Rybářského stavu, Nové Sady, Slavonínská, U Kapličky (náhradní zastávka na ulici Voskovcova pro výstup i nástup).
Z náhradní zastávky U Kapličky směr Tržnice bude obsluhovat zastávky Jižní (směr Slavonín), Slavonínská, Nové Sady, U Rybářského stavu, Trnkova a Povel, škola (náhradní zastávka na ulici Velkomoravská v odbočovacím pruhu do ulice Schweitzerova).

Linky č. 17 a 28 budou provozovány dle výlukových jízdních řádů. Mezi zastávkami U Botanické zahrady – Slavonín, křižovatka / Slavonín, Dům seniorů budou vedeny po objízdné trase ulicemi Schweitzerova – Velkomoravská – Rooseveltova – Stř. Novosadská – Slavonínská – Jižní.
Na objízdné trase směr Slavonín budou obsluhovat zastávky Zenit, Trnkova, U Rybářského stavu, Nové sady, Slavonínská.
Ve směru na Tržnici budou obsluhovat zastávky Slavonínská, Nové Sady, U Rybářského stavu, Trnkova a Povel, škola (náhradní zastávka na ulici Velkomoravská v odbočovacím pruhu do ulice Schweitzerova).

Linka č. 29 bude provozována dle stávajícího výlukového jízdního řádu. Spoj s původním odjezdem ze zastávky Zikova v 7.19 hod. je veden až ze zastávky Trnkova v 7.20 hod. Zastávka Zikova není obsluhována.

Linka č. 50 bude provozována dle výlukového jízdního řádu. Spoje s odjezdy z Hl. nádraží v 0.16 a 2.45 hod. budou vedeny mezi zastávkami Hotelový dům a U Kapličky (náhradní zastávka umístěná v ul. Voskovcova) po objízdné trase ulicemi Velkomoravská – Rooseveltova – Střední Novosadská – Slavonínská – Peškova – Voskovcova. Dále budou pokračovat na zastávku Jižní ulicemi Voskovcova a Schweitzerova, odkud budou vedeny již po své trase. Nebude obsluhována zastávka Povel, škola, která bude nahrazena zastávkou Zenit.
Spoj s odjezdem z Hl. nádraží v 3.12 hod. bude veden mezi zastávkami Slavonínská a Zenit ulicemi Slavonínská – Peškova – Voskovcova – Schweitzerova – Slavonínská – Střední Novosadská – Rooseveltova – Velkomoravská. Na objízdné trase bude obsluhovat zastávky U Kapličky (náhradní zastávka v ulici Voskovcova) a Jižní (směr Slavonín). Dále bude pokračovat po objízdné trase na zastávku Zenit, odkud bude veden již po své trase. Nebude obsluhována zastávka Povel, škola.

Linka č. 51 bude provozována dle výlukového jízdního řádu. Mezi zastávkami U Botanické zahrady a U Kapličky (náhradní zastávka umístěná v ul. Voskovcova) bude vedena po objízdné trase ulicemi Schweitzerova – Velkomoravská – Rooseveltova – Střední Novosadská – Slavonínská – Peškova – Voskovcova. Dále bude pokračovat na zastávku Jižní ulicemi Voskovcova a Schweitzerova, odkud bude vedena již po své trase. Nebude obsluhována zastávka Povel, škola, která bude nahrazena zastávkou Zenit.

Výluka tramvajového provozu od 10. 1. 2022

Z důvodu pokračujících stavebních prací na výstavbě mostu přes řeku Morava na ulici Masarykova dojde s platností od 10. 1. 2022 k opětovnému omezení tramvajového provozu. Předpokládaný termín ukončení stavebních prací je 30. 6. 2022.

Od pondělí 10. 1. 2022 dochází k omezení tramvajové linky č. 3, která bude vedena pouze v úseku Trnkova – Náměstí Hrdinů. S tím souvisí i změna jízdního řádu linky č. 5. Bude zavedena náhradní autobusová doprava s označením X, která bude vedena v úseku Palackého – Žižkovo náměstí – Hlavní nádraží.
Jízdní řády linek č. 1, X4, 7 a U se nemění.

Náhradní doprava bude zajištěna výlukovými autobusy s označením X, které budou vedeny dle jízdních řádů zveřejněných na jednotlivých zastávkách:

  • Hlavní nádraží – u autobusového označníku C
  • Žižkovo náměstí – tramvajová zastávka
  • U Dómu – tramvajová zastávka
  • Náměstí Republiky – tramvajová zastávka
  • U Sv. Mořice – tramvajová zastávka
  • Palackého – tramvajová zastávka směr Neředín

Mezi zastávkami Hlavní nádraží a Žižkovo nám. bude linka X vedena obousměrně po objízdné trase ulicemi Jeremenkova – Pasteurova – Husova – Žižkovo nám.

  • Palackého – tramvajová zastávka směr U Sv. Mořice
  • U Sv. Mořice – tramvajová zastávka
  • Náměstí Republiky – tramvajová zastávka
  • U Dómu – tramvajová zastávka
  • Žižkovo náměstí – tramvajová zastávka
  • Hlavní nádraží – u autobusového označníku F

Linkou nebudou obsluhovány zastávky U Bystřičky a Fibichova.

Zdroj: Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

 

7. ledna 2022 (pá)