Stavba tramvajové trati: nové uzavírky, přejezdy a nové dočasné parkoviště

Stavba tramvajové trati: nové uzavírky, přejezdy a nové dočasné parkoviště

Stavba tramvajové trati na Nové Sady pokračuje a s tím se také posunují lokality, kde aktuální stavební práce probíhají. Kvůli tomu se opět dočasně změní dopravní režim. U supermarketu Albert vznikne také nové provizorní parkoviště pro zdejší rezidenty.

Od pátku 1. října je kvůli postupu stavby uzavřena poslední část ulice Zikova s výjezdem do ulice Schweitzerova včetně křižovatky ulic Zikova, Rožňavská a Trnkova. Výjezd z Trnkovy ulice bude zajišťovat nově vybudovaná křižovatka do ulice Rooseveltova.

V období od 1. do 18. října tedy bude zajištěn vjezd z a do ulice Rožňavská spojovací komunikací do ulice Werichova a provizorně umožněným přejezdem přes Zikovu ulici do ulice Skupova, což je souběžná ulice se Zikovou podél domu sociálních služeb pro seniory. Dále bude tato trasa pokračovat až do ulice Rooseveltova. Řidičům bude umožněn také jednosměrný výjezd z Werichovy ulice přes Zikovu před supermarketem Albertem na jeho parkoviště a dále k prodejně Penny a do ulice Střední Novosadská.

V prostoru před supermarketem Albert bude v travnaté ploše vybudováno nové kolmé stání, určené pro parkování rezidentů.

V následujícím období od 18. října bude otevřen provizorní průjezd z Rožňavské do Trnkovy ulice. Úprava výjezdu z Werichovy ulice a před OC Albert zůstane stejná jako v předešlém období.

Fotografie:

 

6. října 2021 (st)