Tramvajová trať: těžiště prací se přesune do Zikovy ulice. V dubnu ovlivní jízdní řády MHD

Tramvajová trať: těžiště prací se přesune do Zikovy ulice. V dubnu ovlivní jízdní řády MHD

Stavba tramvajové trati na Nové Sady má za sebou první měsíc. Během něj byla připravena plocha stavby vykácením předem vybraných stromů a zbourán dům v Rooseveltově ulici, který stál v cestě pokračování trati. V dubnu se těžiště stavebních prací přesune do Zikovy ulice. Pracovat se ale bude i na jiných místech.

V Rooseveltově ulici začne 6. dubna částečná uzavírka komunikace, ovšem při zachování obousměrného provozu. Týká se to úseku od současné konečné zastávky po křižovatku se Zikovou ulicí. Omezení potrvá do konce září.

Ke stejnému datu, tedy k 6. dubnu, začne úplná uzavírka silnice, které vede od Trnkovy ulice k domu sociálních služeb. Průjezd z Trnkovy na Skupovu ulici zůstane zachován. Tato uzavírka potrvá do konce července.

Od 12. dubna bude zcela uzavřena vozovka v části Zikovy ulice od křižovatky s Rooseveltovou po Werichovu ulici. Uzavírka je plánována do konce července. Příjezd k supermarketu Albert bude zajištěn přes parkoviště sousedního Penny Marketu.

Uzavírka části Zikovy ulice, která začíná 12. dubna, ovlivní od tohoto data také provoz autobusových linek č. 10, 16 a 29, které budou provozovány dle výlukových jízdních řádů uveřejněných na zastávkových označnících a také na webových stránkách www.dpmo.cz.

Linka č. 10 bude obousměrně vedena mezi zastávkami Autobusové nádraží podchod a Fakultní nemocnice/Hotelový dům po objízdné trase ulicemi Tovární a Velkomoravská. Na objízdné trase bude obsluhovat zastávky Velkomoravská a Zenit. Zastávky Trnkova, Zikova a Povel, škola nebudou linkou č. 10 obsluhovány. Vzhledem ke kratší trase bude jízdní doba linky zkrácena o dvě minuty.

Linka č. 16 bude ve směru na Nové Sady vedena mezi zastávkami U Botanické zahrady a U Rybářského stavu po objízdné trase ulicemi Schweitzerova, Velkomoravská a Rooseveltova. Na objízdné trase bude obsluhovat zastávky Zenit a Trnkova. Zastávky Povel, škola směr Zikova a Zikova nebudou linkou č. 16 obsluhovány. V opačném směru bude linka vedena beze změny.

Linka č. 29 nebude obsluhovat zastávku Zikova. Spoj s původním odjezdem ze zastávky Zikova v čase 7:19 bude nově veden až ze zastávky Trnkova v 7:20.

Více informací: tramvaj.olomouc.eu

 

1. dubna 2021 (čt)