Tramvajová trasa na Nové Sady už má jasné názvy zastávek

Tramvajová trasa na Nové Sady už má jasné názvy zastávek

Tramvajové zastávky, které vzniknou během druhé a třetí etapy výstavby tramvajové trati na Nové Sady a do Slavonína, už mají svá jména. Názvy čtyř budoucích zastávek na svém včerejším jednání schválili olomoučtí radní.

Tramvaje jedoucí na jih města tak budou v budoucnosti zastavovat na zastávkách Zikova, Rožňavská, U Kapličky a Jižní. Všechny navrhované názvy projednaly a odsouhlasily také dotčené komise městských částí.

Přípravné práce související se stavbou druhé etapy tramvajové trati, která cestující dopraví z Rooseveltovy ulice do nitra sídliště na Nových Sadech, se plánují na druhou polovinu příštího roku. Termín je však závislý na dořešení majetkoprávních vztahů a získání potřebných rozhodnutí a dotace. Trať povede z dnešní zastávky Trnkova do ulic Zikova a Schweitzerova. V plánované III. etapě by odtud měly tramvaje cestující zavézt až do Slavonína, kde bude trať zakončena točnou.

Zastupitelstvo již schválilo vyřešení všech majetkoprávních vztahů souvisejících s realizací II. etapy s výjimkou dvou dotčených pozemků ve vlastnictví společnosti Billa Reality, se kterou zástupci města již delší dobu jednají.

 

22. března 2017 (st)