Tramvaje i auta už zase mohou kolem tržnice

Tramvaje i auta už zase mohou kolem tržnice

Nepříjemné uzavírky a objížďky, které si vyžádala stavba tramvajové trati na Nové Sady, postupně končí. Od neděle lze opět projet přes třídu 17. listopadu, a už jen do konce tohoto týdne bude trvat uzavírka v části ulice Rooseveltova. Do konce září bude s výjimkou části technologie hotová kompletně celá stavba.

Už v neděli 8. září se mohly tramvaje i auta opět projet kolem tržnice a sokolovny směrem na třídu Kosmonautů. Nepříjemná uzavírka zdejší důležité komunikace trvala od konce dubna, což byla především pro řidiče doba dlouhá, nicméně s ohledem na náročnost a rozsah různých stavebních prací, které se v této lokalitě postupně uskutečnily, ještě velmi přijatelná. Z dopravních omezení tak zbývá ještě úsek Rooseveltovy ulice mezi křižovatkami s Velkomoravskou a Trnkovou ulicí. „Ta potrvá do 15. září, v pondělí 16. září už tedy lidé z Nových Sadů mohou jet ráno do práce či do škol obvyklou cestou,“ říká primátor Olomouce Martin Novotný. Původními trasami bude jezdit také MHD.

Na 20. září je naplánována kolaudace takzvané Jižní spojky, tedy komunikace, která bude přivádět dopravu od Velkomoravské ulice k nové čtvrti. „Do konce září bude probíhat ještě zbytek stavebních prací, kolaudace posledních částí trati se odehraje na konci měsíce,“ dodává Alexander Freml ze sdružení firem Tramvajová trať Nové sady. Původní odhady přitom počítaly s tím, že stavba bude hotová až na jaře roku 2014.

Fotografie:

 

9. září 2013 (po)