Výstavba tramvajové trati: další změny v dopravě

Výstavba tramvajové trati: další změny v dopravě

S postupujícími pracemi na stavbě tramvajové trati na Nové Sady se blíží termíny dalších změn v organizaci dopravy. Jedna se dotkne cestujících v MHD, druhá pak i osobní automobilové dopravy.

Výluka tramvají v úseku Okresní soud - Tržnice - Hlavní nádraží - www.dpmo.cz

15. června nastane výluka tramvajové dopravy u Sokolovny, kde se dostane do další fáze stavba lávky k obchodní galerii a především napojení nové trati na koleje trati stávající. Uzavírka zde potrvá do 7. září včetně, vozovka zůstane otevřená jen pro autobusy MHD. Jak se tedy situace promítne do tramvajové dopravy ve městě?

Linky číslo 2, 4 a 6 budou jezdit nadále beze změn. Výluka čeká tramvajový provoz v úseku Okresní soud - Tržnice - Hlavní nádraží. Tramvajové linky číslo 1 a 7 budou nahrazeny tramvajovou linkou s označením U, která pojede po trase Nová Ulice - Náměstí Hrdinů - Neředín, krematorium a zpět. Náhradní doprava bude zajištěna výlukovými autobusy s označením X, které pojedou po trase Náměstí Hrdinů – tram. zastávka, Okresní soud – tram. zastávka, Tržnice – tram. zastávka, Envelopa - zastávka náhradní dopravy, Vejdovského - zastávka autobusové linky č. 19, Hlavní nádraží - výstup u označníku "F". V opačném směru pojede výluková autobusová linka X z Hlavního nádraží - u označníku "C", přes Vejdovského - zastávka linky č. 13 (ul. Kosmonautů), Envelopu - zastávka náhradní dopravy, Tržnici – tram. zastávka, Okresní soud – tram. zastávka a Náměstí Hrdinů s výstupem na tramvajové zastávce.

Na začátek července se plánuje stavba tramvajové trati přes ulici Velkomoravská. Také tento úsek prací si vyžádá dočasnou úpravu organizace dopravy, nikoliv ale úplné přerušení. Od 7. července po dobu cca jednoho měsíce bude kvůli tomu provoz po silnici sveden vždy do jedné poloviny komunikace. Přesný termín a doba uzavření jednotlivých polovin komunikace se bude odvíjet dle průběhu prací. Na těchto stránkách vás o aktuálních termínech budeme informovat.

Fotografie:

 

14. června 2013 (pá)