Švýcary déšť neodradil, tramvajovou trať si prohlédli důkladně

Švýcary déšť neodradil, tramvajovou trať si prohlédli důkladně

Do druhé etapy dnes oficiálně vstoupila stavba první části tramvajové trati na Nové Sady. Ještě před koncem roku by mohly být stavební práce hotové a tramvajová trať předána do zkušebního provozu. I takové přísliby zazněly při dnešním slavnostním zahájení druhé etapy jedné z největších novodobých dopravních staveb v Olomouci.

Přímo na staveništi se zahájení zúčastnili také dva zástupci Švýcarské konfederace Anton Hagen - vedoucí Švýcarské kanceláře pro implementaci Programu švýcarsko-české spolupráce a Patrick Läderach, programový manažer Státní kanceláře pro hospodářské záležitosti.

Ačkoliv počasí dnešnímu dopolednímu setkání na staveništi vůbec nepřálo, přítomní zástupci zhotovitele, projektanta i ministerstev financí a životního prostředí si spolu s primátorem města Martinem Novotným a švýcarskou delegací prohlédli jak budoucí tramvajovou zastávku Šantovka, tak i další úseky trati až po zastávku V Kotlině. „Jsem tady už podruhé. Poprvé zde nebylo ještě nic, respektive pouze zbytky zchátralého průmyslového podniku, zatímco dnes je tady téměř hotová budova obchodní galerie a základy tramvajové trati,“ spokojeně konstatoval na místě Patrick Läderach. „Je radost vidět, s jakým elánem se tady pracuje a jak stavba rychle pokračuje,“ zhodnotil programový manažer Státní kanceláře pro hospodářské záležitosti. „Ještě letos do Vánoc by tudy mohly začít jezdit tramvaje,“ doplnil primátor Martin Novotný.

Manažer Läderach s kolegou Antonem Hagenem se pak po oficiálním zahájení druhé etapy vydali dál po staveništi. O technických podrobnostech je v průběhu prohlídky informoval hlavní projektant Luděk Šťastný. Švýcary zajímalo nejen to, kudy trať povede a jak jsou technicky řešena problémová místa, jako mosty, přejezdy přes železnici či nad podzemními garážemi, ale i širší souvislosti. Zajímali se o chystané změny v blízkém okolí trati a o proměnu celého nepříliš vábného areálu v plnohodnotnou živou část města s dobrou dopravní dostupností pro cestující hromadnou i individuální dopravou, pro pěší i cyklisty.

Na realizaci stavby tramvajové trati získala Olomouc z Programu švýcarsko-české spolupráce 225 milionů korun. V rámci podprogramu, zaměřeného na dopravní infrastrukturu, spolufinancují Švýcaři v tuzemsku šest staveb, ta olomoucká je mezi nimi rozsahem i náklady největší. Právě proto se také oba zástupci donora přijeli podívat právě na stavbu ve městě Olomouci.

Fotografie:

 

12. dubna 2013 (pá)